Yeni Dönemde Gelecek 7 Bin Öğrenci için Hazırlıklarımızı Tamamlıyoruz
Ordu Üniversitesi fiziki gelişimini sürdürerek yeni dönemde gelecek olan 7 bin öğrencisi için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda Rektör Yarılgaç, yapımı tamamlanarak eğitim-öğretime hazır hale getirilen Ziraat ve İlahiyat Fakültesinin binaları ile Ünye Meslek Yüksekokulundaki yapı onarım çalışmalarını yerinde inceledi.
4 bin 900 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen modern, mimari yapısı ve çevre düzenlemesiyle dizayn edilmiş Ziraat Fakültesi binası, toplamda 13 bin 500 metrekare metrekarelik kapalı alanıyla güncel teknolojiye uygun 24 adet derslik, 24 adet modern donanımlı uygulama ve araştırma laboratuvarı, 2 stüdyo, 2 atölye, 90 metrekarelik alanda 63 kişilik seminer salonu, 104 akademisyen ve idari personel odası bulunmaktadır. Ayrıca bina da 400 metrekarelik kütüphane, 200 metrekare 204 kişilik bir konferans salonu, 330 metrekare kantin ve 70 araçlık açık otopark yer alıyor.
İlahiyat Fakültesi öğrencileri yeni eğitim öğretim döneminde Ziraat Fakültesinin önceki binasının zemin ve birinci katlarında 8 sınıf, 1 akıllı sınıf, 1 yabancı dil araştırma laboratuvarı, 1 seminer salonu, 17 öğretim elemanı odasından oluşan binada eğitim görecekler. Öğrencilerini çok yönlü yetiştirme gayreti içinde olan Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri ve İslam Tarihi ve Sanatları olmak üzere üç bölümü bulunuyor. İlahiyat Fakültesi 1 profesör, 1 doçent, 8 yardımcı doçent, 1 okutman, 3 araştırma görevlisi ve 3 yabancı öğretim elemanı ile eğitim öğretime devam etmektedir.
2017 yılında Ünye Meslek Yüksekokulunda yapılan çalışmalarla hizmet binasının yangın konusunda daha güvenli hale getirilebilmesi için binadan mevcut yangın merdivenine çıkışlarda standartlara uygun yangın kapıları takılacak. Aynı şekilde Ünye MYO hizmet binasına bitişik durumda bulunan kapalı spor salonundan da yangına dayanıklı bir kapı ve yangın merdiveni yapılarak öğrencilerin ve çalışanların güvenliği sağlanmış olacak. Yaklaşık bin 600 öğrencisi bulunan Ünye MYO’da, önceki yıllarda yapılan onarımlarla atıl durumda bulunan alanlar sınıflara dönüştürülmüş, modern bir yemekhane yapılmış, dış boya yenilenmiş, yeni bir çatı yapılmış, sınıflar iyileştirilmiş, kullanılan wc’ler de yenilenip modern bir görünüme kavuşturulmuştu.
Fakülte ve Meslek Yüksekokulu binalarında incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Akademik yapısı ve sistemi oturmuş, kendine özgü kültürü olan, insana önem veren dünya çapında bir üniversitede eğitim-öğretim görmek ve bu tarz kurumlarda görev almak hem öğrencilerimizin hem de tüm akademisyenlerimizin en doğal hakkıdır. Bu bağlamda Ordu Üniversitesi yönetimi olarak Üniversitemizin 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi ile ilgili çalışmalarını hız kesmeden sürdürmekteyiz. Bu dönem ön lisan, lisans ve lisansüstü olmak üzere toplamda 7 bin yeni öğrenci Ordu Üniversitesi ailesine katılacak. Ziraat ve İlahiyat Fakültelerimizin yeni hizmet binaları başta olmak üzere bütün birimlerimizdeki süreç içerisinde artan öğrenci sayımıza paralel olarak doğan ihtiyaçları en kısa zaman diliminde çözüme kavuşturmuş bulunmaktayız. Bunların içerisinde çok üst teknolojiye sahip laboratuvarlar, atölyeler, akıllı sınıflar mevcut; akademisyenlerimizin araştırma faaliyetlerine yönelik ve öğrencilerimizin bütün ihtiyaçlarını giderecek çalışmalarda sona gelmiş durumdayız. Bu yıl 24 bin öğrenciye sahipliği yapacak olan Üniversitemiz, öğrenci sayısı bakımından orta ölçekli iki ilçenin nüfus potansiyeline ulaşmıştır. Ordu Üniversitesi yönetimi olarak çalışmalarımızı sadece bu dönemle sınırlı tutmayıp 2020’ye yönelik adımları da şimdiden atmaktayız. Bunun yanı sıra 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında kurulan İlahiyat Fakültesine 2013 yılından itibaren öğrenci alımı yapmaktayız. Bu dönem itibari ile de Fakültemizin öğrencisi sayısı lisan ve lisansüstü toplamda 350’ye ulaşacak. Artık Fakültemizin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak donanımlı bir binasına sahibiz. Yeni binamızın alt yapı çalışmalarında sona yaklaşmakla birlikte bina içerisinde yüksek donanıma sahip kütüphane, akıllı sınıflar ve dil laboratuvarları mevcut. Fakültemizde yeni eğitim ve öğretim döneminde hem yabancı ve hem de kendi öğretim elemanlarımızla lisans ve lisansüstü eğitimleri sağlamaya devam edeceğiz. İnsanlığa, bölgeye şehrimize hizmet edecek yeni ilahiyatçıları yetiştirmenin gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Bu çalışmalara ek olarak Ünye Meslek Yüksekokulumuzda faaliyet gösteren birimlerimizdeki onarım ve tadilat çalışmalarını hızla sonlandırıyoruz. Çalışmalarımızı yaparken öğrencilerimizin, idari ve akademik personelimizin her türlü ihtiyacının karşılanması için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz. Ünye’deki birimlerimizde yaptığımız bu tadilat çalışmaları ile öğrencilerimize ve öğretim elemanlarımıza daha ferah ve kullanışlı bir eğitim ortamı oluşturuyoruz.” şeklinde konuştu.