GEÇİCİ BAKIMEVİ VE HAYVAN HASTANESİNDE 29 BİN CAN YAŞAMA TUTUNDU
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde kentte hayata geçirilen Karadeniz’in en donanımlı Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi Hayvan Hastanesi, açıldığı günden bu yana 29 bin 262 sokak canının hayata tutunmasını sağladı.
3 yıl öncesine kadar yetersiz olarak işlev gören Ordu Sokak Hayvanları Barınağı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatlarıyla modernleştirilerek Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi Hayvan Hastanesine dönüştürüldü. Son teknoloji ile donatılmış bu alanda sahipsiz, yaralı, hasta, engelli ya da bakıma muhtaç olarak hastaneye getirilen pek çok sokak canının tedavisi yapılarak sağlığına kavuşturuldu.
TÜM İMKÂNLAR SOKAK CANLARI İÇİN SUNULUYOR
Altınordu ilçesi Karapınar Mahallesi’nde bulunan Ordu Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi Hayvan Hastanesinde tıbbın insan sağlığı adına sunduğu tüm olanaklar sokak hayvanları için de kullanılıyor. Deneyimli ve uzman kadrosu ile gerekli bakım ve özveriyi sokak canlarından esirgemeyen Büyükşehir Belediyesi ileri teknolojik cihazlarla yardıma muhtaç canlara müdahale ediyor.
TEDAVİLERİ YAPILAN DOSTLAR SAĞLIĞINA KAVUŞUYOR
800 sokak hayvanına aynı anda hizmet verilebilecek donanımda bulunan bu hastanede cerrahi ameliyathane, röntgen ve laboratuvar bölümleri, muayene odası, ameliyat sonrası yoğun bakım üniteleri, engelli ile anneli-yavrulu bölümler gibi alanlar ile sokak canlarına hizmet veriliyor.
Açıldığı günden bu yana gerek yaralanma gerekse hastalığından dolayı muhtaç düşerek hastaneye getirilen 29 bin 262 sokak hayvanının tedavisi yapılarak sağlığına kavuşturuldu.
TAM DONANIMLI HAYVAN AMBULANSI
Yine Başkan Güler’in girişimleri ile sokak hayvanları için acil durumlarda (trafik kazası, yaralanma, zehirlenme vs.) hizmet verecek olan Hayvan Ambulansı da kente kazandırıldı. Hayata geçirilen Hayvan Ambulansı hizmeti ile acil durum vakalarında ilk müdahale olay yerinde yapılıyor. İçerisinde gerekli tüm medikal cihazların bulunduğu ambulansta veteriner hekimler tarafından gerekli müdahale yapılarak stabil hale getirilen sokak canları ardından Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi Hayvan Hastanesine sevki sağlanıyor.