Akıllı Bisiklet Projesinde Sona Gelindi
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde hizmet vermesi için projelendirilen ‘Akıllı Bisiklet’ uygulamasında sona gelindi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, proje kapsamında toplam 18 istasyonda 144 bisikletin hizmet vereceğini söyleyerek, “Heyecanla beklenen ‘Akıllı Bisiklet’ uygulamamızı Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerimizde hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. “Akıllı Bisiklet” istasyonlarında engelli kardeşlerimiz için araç şarj üniteleri de yer alıyor. Karadeniz’in en güzel sahillerine sahip bu ilçelerimizde bisiklet ve koşu yolu çalışmalarımız ise tüm hızıyla devam ediyor” dedi.
İLK ETAPTA 88 BİSİKLET VE 9 İSTASYON AKTİF HİZMET VERECEK
Proje kapsamında 18 istasyonda 144 bisikletin hizmet vereceğini ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “İlk etapta 9 istasyonda 88 bisiklet aktif olarak çalışacak. Bunlardan 32’si Ünye’deki 4 istasyonda, 24’ü Fatsa’daki 3 istasyonda ve 32’si de Altınordu’daki 2 istasyonda hizmet verecek. İstasyon sayımızı 18’e çıkararak 56 bisikletimizi daha aktif kullanıma sunacağız” diye konuştu.
AKILLI BİSİKLET SİSTEMİ DÜNYADA 100’DEN FAZLA ŞEHİRDE UYGULANIYOR
Akıllı Bisiklet sisteminin dünyada yüzden fazla şehirde uygulandığını belirten Başkan Yılmaz, “Bu sistem Türkiye’de Konya ve Ordu’da, dünyada ise Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Birleşik Arap Emirlikleri, Macaristan, Letonya, Yeni Zelanda, Polonya, İsviçre, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerde yüzden fazla şehirde uygulanıyor” dedi. Alternatif ulaşım hizmeti sağlayan uygulamanın büyük kolaylık sağlayacağını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Hem çevresel hem de kısa mesafede trafik yoğunluğuna çözüm ve alternatif bir uygulama olacak çalışmamızdan vatandaşımızın memnun olacağına inancımız tam. Sistemi devreye koyduğumuz 5 günlük sürede yapılan 1500 üyelik, bu memnuniyetin bir göstergesidir” şeklinde konuştu.
ALTINORDU AKILLI BİSİKLET PROJESİ
Altınordu ilçesinde 11 adet akıllı bisiklet istasyonu ve engelli şarj istasyonunun yer alacağı projede toplam 88 adet bisiklet ve 143 adet park yeri olacak. İstasyon noktaları ise Durugöl Kapalı Spor Salonu karşısında, Yüksekokul önünde, Otel Denizkızı karşısı, Ordu Kültür Sanat Merkezi karşısı, Mostar Köprüsü ve Ordu Lisesi karşısında, teleferik yanı ve kaykay pisti yanında, limanda, Ordu Üniversitesi önü ve şadırvanın yanında yer alacak. Teleferik yanı ve kaykay pisti yanındaki istasyonlar aktif olarak hizmet verirken, Altınordu’da yapımı süren altyapı ve peyzaj çalışmalarının tamamlanmasıyla diğer istasyonların da aktif olarak kullanılacağı belirtildi.
ÜNYE AKILLI BİSİKLET PROJESİ
Ünye ilçesinde Akıllı Bisiklet Projesi kapsamında, 4 adet akıllı bisiklet istasyonu ve engelli şarj istasyonu bulunuyor. Projede toplam 32 adet bisiklet ve 52 adet park yeri olacak. Ünye’deki bisiklet istasyonları ise Ünye Şehirlerarası Otobüs Terminali, Ünye Niksar Kavşağı karşısı, Ünye Çamlık ve Yüksekokul önü olarak belirlendi.
FATSA AKILLI BİSİKLET PROJESİ
Fatsa ilçesinde 3 adet akıllı bisiklet istasyonu ve engelli şarj istasyonu hayata geçirilecek. Her istasyonda 8 adet bisiklet ve 14 adet bisiklet park alanı yer alacak. Toplamda 24 adet bisiklet ve 42 adet park yeri bulunacak. İstasyonlar ise Kader Pastanesi karşısı, Fatsa Cumhuriyet Meydanı Karşısı ve Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu önünde yer alacak.
KULLANMAK İÇİN ELEKTRONİK KARTA İHTİYAÇ OLACAK
Akıllı bisikletleri kiralayabilmek için cep telefonu uygulaması ile istasyonlardan üye olunabileceği gibi elektronik kart da kullanılabilecek. Akıllı bisiklet kiralama istasyonlarından kişisel ve kredi kartı bilgileri girilerek temin edilebilecek olan elektronik karta TL yüklemesi yapılacak. Bisiklet ya da istasyon üzerindeki manyetik alana, kimlik bilgileriyle oluşturulan elektronik kartı kiralama işlemi gerçekleştirilecek. 30 dakikalık kiralamanın 1 TL olduğu akıllı bisikletlere vatandaşlar, 24 saatlik kullanım için 48 TL ödeme yapacak.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ